Loading
 • Diner / Haarlem / Favorites

  Olivijn | Haarlem

  Het gloednieuwe restaurant “Olivijn” van SVH meesterkok Menno Post is geopend!

   

  Haarlem is weer een culinaire hotspot rijker!

  Per 1 juli is Menno Post een eigen restaurant begonnen in het monumentale pand (De voormalig bank van lening) van sterrenrestaurant ML. Na 5 jaar gewerkt te hebben als chef bij het met twee sterren bekroonde restaurant De Bokkedoorns in Overveen.

  Hier moest ik natuurlijk zo snel mogelijk heerlijk gaan eten. De tweede reden om hier snel heen te gaan is dat Menno Post voor zijn gloednieuwe restaurant mijn favoriete sommelier heeft gestrikt! Namelijk top sommelier Milton Verseput, in 2015 nog verkozen tot meest talentvolle sommelier van Nederland. Hij werkte onder andere bij De Bokkedoorns en daarna als hoofd-sommelier bij restaurant De vrienden van Jacob op het prachtige Landgoed Duin en Kruidberg. Milton heeft carte blanche gekregen om om mooie wijnen uit te zoeken voor de opbouw.

  Na een zeer leuk en hartelijk ontvangst beginnen we met een lekker glas Devaux champagne in de heerlijke binnentuin van het restaurant.

  Menno Post komt zelf aan je tafel langs om de menukaart met je door te nemen en deze eventueel naar wens aan te passen. Ik ga voor 4 gangen vegetarisch en laat me verrassen. De amuse is heerlijk buiten in de zon. Hierna worden we binnen netjes naar onze tafel gebracht voor het 4 gangen diner. Menno legt ons uit dat hij nu begint met een openingsmenu en alleen nog werkt met 4, 5 of 6 gangen en dat binnenkort tot 10 gangen zal volgen.

  Ook het prachtige servies van keramiek valt me op. Dit is is speciaal voor Olivijn handgemaakt door Maravillas Ceramics!

  De prijs van een driegangen lunchmenu – inclusief parkeerkaart in de naastgelegen garage – is €55,00. Voor het diner is het €89,00 voor zes gangen. Het fireball dessert hieronder vond ik zelf echt geweldig!

  De keuken van Menno Post kenmerkt zich door de kunst van het weglaten.

  Olivijn is vijf dagen per week geopend, sluitdagen zijn zondag en maandag. Ik heb heerlijk genoten en ga hier zeker weer terugkomen.


  Adres:

  Olivijn – Kleine Houtstraat 70  – Haarlem

  Dinsdag t/m zaterdag

  Website: www.olivijn.nl

  Leuk met kinderen: Neuh, lekker met je date of vriendinnen

  Prijscategorie: €€€

  Kitty’s tip: neem het fireball dessert ♥

 • 0 Reacties

  Laat een reactie achter