Loading
 • Lunch / Diner / Haarlem

  Restaurant Mano | Haarlem

  Broederschap en lekker eten is waar het om draait bij het gloednieuwe Mano Restaurant aan de Bakenessergracht in Haarlem. Een droom is uitgekomen voor de twee chefs Kevin Kion en Daniël Damen die elkaar al van jongs af aan kennen en allebei een grote liefde hebben voor de horeca. Beiden hebben ze gewerkt bij sterrenrestaurants zoals ML en De Bokkedoorns. Twee sterrenchefs die elkaar aanvullen in de keuken, dat zou goed moeten zijn toch? Om te kijken of we in Haarlem weer een pareltje erbij hebben gekregen, nam ik de proef op de som.

  Je kunt restaurant Mano vinden in het kleine pand waar voorheen restaurant Nesta was gevestigd. Het interieur is flink onderhanden genomen en heeft door de lekkere frisse en lichte kleuren een moderne look and feel. De keuken is verplaatst naar het souterrain, waardoor het restaurant en ruimere opzet heeft gekregen. Ook is de entree en bar afgesloten van de 24 zitplaatsen, wat een rustige en comfortabele ambiance geeft in de alsnog relatief kleine ruimte. De halfronde banken zijn heel erg sfeervol en een aanrader om te reserveren voor je date.

  We beginnen met een glas Ruinart champagne en we kiezen voor het 5 gangen menu inclusief het bijbehorende wijnarrangement. 

  Vlak hierna krijgen we onze eerste amuses en het niveau is gelijk gezet. In één woord heerlijk!

  De liefde voor het koken spat werkelijk van de gerechten af. Prachtige presentatie en mooie smaakcombinaties. Spannend was de reis door heel Europa met de bijpassende wijnen.

  Wat een fantastisch nieuw restaurant op topniveau in Haarlem. Restaurant Mano werkt met een jong en betrokken team en je merkt dat ze je heel graag een heerlijke avond willen bezorgen door een totale beleving aan je te presenteren.

  Het is wat mij betreft een mooie toevoeging aan culinair Haarlem en heeft veel potentie. Ik ben fan geworden, of beter gezegd een Hermano geworden, zoals Kevin en Daniël zijn enthousiaste klanten graag noemt. Ik ben dan ook zeker van plan om over een paar maanden weer te gaan. 

  Tips: 

  • Vanwege de beperkte zitplaatsen ruim van te voren reserveren. 
  • Vraag om een plekje op een halfronde bank
  • Kijk niet naar de kaart en laat je verrassen
 • 0 Reacties

  Laat een reactie achter