Loading
 • Lunch / Diner / Amsterdam

  NENI | Amsterdam (gastblog)

  Gastblog van Patricia Linscheer en Joost Linnemann

  Met veel plezier volgen we Kitty’s (Food) Favorites. 
  Graag delen we dit keer een van onze favorieten met jou: Neni op het Stadionplein in Amsterdam.

  Het Stadionplein, ooit een winderige, grauwe uithoek van Amsterdam waar je in de jaren tachtig de bus naar Lloret de Mar nam en alleen terecht kon bij de FEBO, huisvest nu een aantal hippe restaurants waaronder dus Neni. Bij aankomst waan je je meteen in New York: grote gele neonletters aan de wand en een hartelijk welkom door twee bloedmooie meiden: “nice to see you…..AGAIN!” Ja, natuurlijk in het Engels zoals dat al geruime tijd perfectly normal is in Amsterdam. We krijgen een sleutel waar we alles op kunnen boeken. Hip hoor.

  Omdat onze tafel nog niet klaar is, worden we naar de The Lemonman, de cocktailbar, geleid Een fijne plek om te acclimatiseren want er valt nogal wat te zien hier. De verschillende niveaus zijn industrieel en stijlvol ingericht met veel glas, hout en staal en citroengeel (wink) als terugkerende kleur. We hebben het gevoel alsof we in een aflevering van Sex and the City zijn beland: Alleen Maar Hippe, Jonge en Mooie Mensen met felgekleurde cocktails in de hand. Waar wij elkaar klungelig begroetten met een “hoi!” geven deze disgenoten elkaar allemaal zelfverzekerd the elbow.
  We vleien ons op de camelkleurige leren bank met ook zo’n heerlijk cocktail in de hand en wanen ons één met tout hip Amsterdam: hier gebeurt het vanavond en wij zijn erbij!

  Wanneer we even later naar onze tafel worden gebracht en de volle restaurantruimte inlopen, is er geen lege tafel meer te bekennen en dat terwijl wij tot de tweede shift van de avond behoren…. Helaas blijkt dat het personeel daardoor onder grote druk staat. Zonder te overdrijven ging qua bediening praktisch alles mis wat er mis kón gaan van het niet tijdig klaar zijn van de tafel tot niet-bestelde drankjes op de rekening en alles daartussen in. Als running gag deelden we “minpuntjes” uit bij elke onvolkomenheid maar als je vóór de voorgerechten al op min zeven zit, wordt het irritant.
  Hier houdt ook elke vergelijking met dineren in het buitenland op.
  “Oh, oh”, verzuchten we: “wat is het toch een essentieel onderdeel van een lekkere avond als de bediening klopt…”

  HOWEVER: het eten is werkelijk fantastisch en niet alledaags. Van het zelfgebakken zuurdesembrood met noten krijg je geen genoeg temeer omdat alle gerechten vergezeld worden van heerlijke smeersels en dipjes: je wilt de borden bijna schoonlikken…!

  We deelden de geroosterde bloemkool met tahin en geroosterde aubergine met een zachtgekookt eitje als voorgerecht. Beide even smaakvol en prachtig opgediend. Groenten nemen op de Neni kaart een grote plek in, iets wat ik erg kan waarderen. Voor de echte vleeschliefhebber is de kaart trouwens redelijk beperkt als je traditioneel voor- en hoofdgerecht wilt eten.
  Als tussengerecht kozen we voor octopus en butter beans: een goed vullend en smaakvol gerecht maar de echte uitsmijter was de butcher steak omringd door smaakvolle kerstomaatjes en een crème van koriander en limoen: een spannende combinatie waar het water me, zelfs bij het schrijven van dit stukje, nog bij in de mond loopt….

  De Libanese witte wijn die aangeraden werd en wij met enige scepsis tegemoetzagen, bleek een heerlijke begeleider en kon de verschillende smaken goed handelen.

  De New York cheesecake en gegrilde ananas met kokosijs waren een heerlijke afsluiter en zeer voldaan verlieten we ons Sex and the City decor.

  We hadden graag meer spannende wijnen van Neni willen uitproberen, maar dit werd door onze serveerster helaas niet opgepikt….

  Er zit niets anders op dan nog een keer naar Neni gaan!

  Adres:

  Restaurant Neni – Stadionplein 8  – Amsterdam

  Website

  Prijscategorie: €

 • 0 Reacties

  Laat een reactie achter