Loading
 • Ontbijt / Lunch / Diner / Haarlem / Favorites

  Restaurant ML | Haarlem

  Op mijn lijstje van culinaire hotspots staat natuurlijk ook sterrestaurant ML die sinds een paar maandjes op de de nieuwe prachtige monumentale locatie aan het Klokhuisplein is gevestigd. Iedereen kent deze locatie vast nog als hotel-restaurant Stempels. De plek is waanzinnig mooi met uitzicht op de St. Bavokerk. Naast het restaurant hebben ze ook een bistro met een terras en aan de andere kant van het pand is ook nog een mooie bar waar je heerlijk een drankje kan doen. Ik heb gehoord dat ze daar ook erg goede cocktails maken dus die ga ik zeker nog een andere keer proberen.

  Sinds 2010 hebben Mark Gratema en zijn partner Liane met restaurant ML één Michelinster en nu samen in het nieuwe pand met chefkok Kevin Kion. Rechterhand in de keuken is souschef Patrick Voordouw.

  De elegante keuken van chef-koks Mark Gratama en Kevin Kion is gedurfd door de spannende combinatie van smaken.

  Restaurant ML bevindt zich op de binnenplaats van voormalige drukker Johan Enschedé en in de oude stijlkamer van het voormalige woonhuis van de familie Enschedé.

  Bij binnenkomst wordt worden we heel hartelijk ontvangen door Liane en na het begroeten van Patrick nemen we plaats aan tafel achterin het restaurant. Ik ken Patrick erg goed en weet dat het een avond vol culinaire sensaties zal worden.

  Wat heel erg leuk is, dat ze in het restaurant een chefs bar hebben waar je aan kan eten en tegelijk alles wat er in de keuken gebeurt kan zien. De Chefs Bar telt 12 zitplaatsen en heeft een verrassingsmenu van 7 gangen buiten de kaart om. Daar ga ik zeker nog een keer plaatsnemen want ik ben een groot fan van kijken hoe het er in de keuken aan toe gaat en alle mooie gerechten worden klaargemaakt.

  Ik kan niet anders zeggen dat deze amuses echt geweldig waren!

  In de keuken van restaurant ML wordt gewerkt met dagverse en exclusieve producten. Elke dag wordt er met liefde gekookt en gezocht naar verrassende smaakcombinaties.

   

  Het restaurant  heeft een prachtige warm klassieke sfeer met een moderne twist.  Het is een geweldige plek waar je heerlijk kan eten, borrelen, feesten, vergaderen en overnachten. Wat wil je nog meer.

  Het totaal plaatje van restaurant ML. Zeer originele gerechten in prachtige omgeving. Aardige bediening. Uitstekende wijnen en een goede sommelier. Ik wilde nog een tweede dessert namelijk een chocolade dessert nemen maar helaas moest ik alweer op tijd weg. De volgende keer kom ik zeker nog het chocolade dessert opeten.

  Bedankt Liane en Patrick voor de warme ontvangst en het heerlijke eten! Heel veel succes op deze prachtige plek!


  Adres:

  ML – Klokhuisplein 9  – Haarlem

  Openingstijden:

  Ontbijt: ma t/m vrij 07.00 – 10.00 uur, za en zo 08.00 – 11.00 uur
  Bistro: elke dag 10.00 – 22.30 uur
  Restaurant: di t/m zat vanaf 18 uur
  Bar: zo t/m do 16.00 uur – 01.00 uur, vrij en zat 16.00 – 02.00 uur

  Website: www.mlinhaarlem.nl

  Leuk met kinderen: De bistro wel maar het restaurant zou ik lekker je date of vriend(innen) meenemen.

  Prijscategorie: €€€

  Kitty’s tip: vraag een tafel aan het raam, het is achterin het restaurant prachtig maar wel wat donker. Plus uitzicht op de St. Bavo is prachtig!

  Leuk om te weten: je kunt zonder in het hotel te verblijven gewoon heerlijk aanschuiven voor het ontbijtbuffet en dat voor maar €15,00

 • 0 Reacties

  Laat een reactie achter