Dit restaurant staat in het rijtje van mijn echte Haarlem Favorites! Als je echt een heel goed en sfeervol restaurant in Haarlem zoekt dan moet je zeker bij Ratatouille Food & Wine aan het prachtige Spaarne zijn. De chefkok Jozua Jaring is een paar jaar geleden gestart in het nieuwe restaurant aan het Spaarne. Het is een mix van de Franse keuken in de realiteit van vandaag. In de zomer kan je ook op het terras eten en genieten van de bootjes die langsvaren.
We hebben iets te vieren dus deze avond kiezen we voor een heerlijke fles champagne van Ruinart.
De amuses zijn bij Ratatouille altijd een hele prettige verrassing.
Zelf kies ik voor het vegetarische menu.
Na de amuses en het huisgemaakte mini broodje krijgen we de 4 geweldige gerechten. De chefkok Jozua Jaring komt soms ook zelf aan tafel om de gerechten te brengen en om uitleg te geven. Erg leuk!
Knolselderij
Gebarbecuede Knolselderij / Selderij /Polenta/ Muskaat Druif / Appel / Vegetarisch Jus
Croquette van Nage
Croquette van Nage / Bospeen / Sugar Snaps / Bosui / Lavas
Perfect Egg
Kervel knol /Artisjok / Witte Truffel / Truffel / Cepes
Ratatouille
Opperdoes Ronde Gnocchi / Parmezaan / Courgette / Molasse / Babaganoush / Basilicum
Het restaurant is voor iedereen toegankelijk. Niet te stijf, niet te duur. Het is ook leuk dat je zelf kunt kiezen: van experience menu tot exclusief exceptional menu met de daarbij behorende heerlijke wijnen. Je kan er lunchen en dineren en ze hebben ook een aparte ruimte voor private dining. Kortom hier moet je echt een keer geweest zijn. We like.
Ik kreeg ook nog een heel leuk mini taartje mee naar huis. Ik kom snel weer terug!Â
Kitty’s tip: Vraag bij de reservering een plek op de bank tegenover de keuken, vanaf die plek kan je heerlijk alles bekijken.
Veel plezier!
Ratatouille Food & Wine –Â Spaarne 96 –Â Haarlem
Michelin: *
Prijscategorie: €€€
Makkelijk bereikbaar OV/Parkeren: OV is goed te doen en parkeren kan ook in parkeergarage De Appelaer. Dan is het nog een klein stukje lopen over het mooie Spaarne.
0 Reacties