Loading
 • Lunch / Diner / Amsterdam / Favorites

  Restaurant Felix | Amsterdam

  Het is Valentijnsdag 2020 en ik ga eten bij restaurant Felix in Amsterdam dat sinds twee weken is geopend.

  Naast het feit dat Felix in een beroemd Amsterdams pand aan de Keizersgracht is gevestigd, weet ik ook dat mij de kookkunsten van chef-kok Floris van Straalen staan te wachten. Floris was hiervoor werkzaam bij onder andere Envy, Pure C*, Vinkeles* en Oud Sluis***. Een indrukwekkend CV. Maar dat is nog niet alles, want naast een goede chef-kok heeft Felix ook een fantastische sommelier aangetrokken. Niemand minder dan de geboren en getogen Amsterdamse Saskia Smeenk, die voorheen bij het Yamazato* restaurant in Hotel Okura en Amstel Hotel werkte. Sander Van Loenen Martinet is maître d’ en werkte hiervoor ook bij het Yamazato* restaurant Hotel Okura.

  De bijzondere combinatie van de uitzonderlijke locatie en het ijzersterke team, dit moest ik meemaken.

  Bij aankomst staan we even stil bij het imposante Felix Meritis, het gigantische pand op de Keizersgracht waar Felix in is gevestigd. Nog niet alles is klaar, maar dat maakt voor de beleving niks uit. Wat een indrukwekkende entree! Bij binnenkomst vallen de hoge plafonds, de originele raampartijen en de blauw-roze muren in de imposante zeventiende eeuwse kamer direct op. 

  Het menu is een verrassingsmenu, er is geen a la carte. Voor de lunch kan je kiezen uit drie of vijf gangen en voor het diner uit vier, vijf of zeven gangen.

  Lunch:

  • drie gangen voor 39,50 euro
  • vijf gangen voor 60 euro

  Diner:

  • vier gangen voor 49 euro
  • vijf gangen voor 60 euro
  • zeven gangen 79 euro  

  Natuurlijk is er ook de optie om voor vegetarisch te gaan. In het menu heeft Floris gekozen voor typisch seizoensgebonden Nederlandse producten op een nieuwe manier verwerkt. 

  Een impressie van de vegetarische gerechten vind je hieronder.

  Naast het heerlijke eten deze avond zorgen Saskia Smeenk en Sander van Loenen Martinet met zijn team voor veel enthousiasme en humor aan tafel.

  Na je bezoek ga je naar huis met een bedankje in de vorm van een door de chef ontworpen chocoladereep. Heb je een gouden reep te pakken? Dan mag je op kosten van restaurant Felix terugkomen voor een zeven gangen diner voor twee personen. En je gelooft het niet maar wij hadden de gouden reep! Dus ik kom heel snel weer terug voor een heerlijk diner als het helemaal af is en neem dan graag de rondleiding. 

  Het zal mij niets verbazen als dit restaurant eind dit jaar in de prijzen zal vallen. Mijn advies is om dit restaurant snel bezoeken, zodat je nu al kan zeggen dat je er aan het begin al bij was!

  Adres:

  Restaurant Felix – Keizersgracht 324  – Amsterdam

  Website

  Prijscategorie: €€


 • 0 Reacties

  Laat een reactie achter