Loading
 • Diner / Haarlem

  Restaurant De Zeeuw | Haarlem

  Op een zonnige vrijdagavond in juni ga ik eten bij Restaurant De Zeeuw. Het bevindt zich in een zijstraat van de Kruisstraat in een prachtig monumentaal pand dat er sinds 2017 is gevestigd. Het bijzondere is dat niet veel mensen afweten van deze verborgen parel in Haarlem. Tijd dus om polshoogte te nemen.

  Restaurant De Zeeuw is een klein en intiem restaurant. Er zijn een beperkt aantal plaatsen voor diner en lunch is er alleen op aanvraag. Erg leuk is de mogelijkheid om, als het weer dat toelaat, plaats te nemen op het kleine terras op de Nassaustraat.

  Chef-kok en eigenaar Jeroen de Zeeuw staat hier vijf dagen in de week samen met zijn partner en sommelier Janine Kinderman. Jeroen runde hiervoor een restaurant in Utrecht en heeft gewerkt bij Lambermon, De Vrienden van Jacob, De Kas, Fris, De Posthoorn en Podium onder de Dom. Hiernaast heeft hij ook nog twee kookboeken geschreven. Janine Kinderman heeft de afgelopen jaren gewerkt bij De Bokkedoorns, Chapeau, De Vrienden van Jacob, FG, Aan de Poel en de afgelopen drie jaar bij &Moshik. In 2009 heeft zij het kampioenschap meest gastvrije gastvrouw gewonnen en in 2018 werd zij door GaultMillau genomineerd als talentvol sommelier. Deze combinatie belooft dus veel goeds!

  We willen graag beginnen met een glas champagne, maar champagne is alleen verkrijgbaar per fles. Jammer. Gelukkig kunnen we wel kiezen uit interessante en veelal van kleine huizen afkomstige champagnes. Deze keer kiezen we niet voor het wijnarrangement, maar gaan we voor de Louis Roederer by Philippe Starck champagne. Louis Roederer Brut Nature 2009 is ontworpen door de bekende Franse designer Philippe Starck. Dit is een champagne in diens meest pure vorm doordat hier geen ‘liqueur d’expédition’ (vloeistof op basis van champagne en suiker) aan wordt toegevoegd, zoals normaliter wel gedaan wordt bij champagne. Deze champagne is erg smaakvol en een echte aanrader.

  Bij Restaurant De Zeeuw serveren ze ‘carte blanche’, er is dus één menu en dan kan je kiezen uit vier, vijf, zes, of zeven gangen. In het weekend serveren ze alleen vijf ,zes, of zeven gangen. Je kan natuurlijk altijd vooraf je dieetwensen doorgeven. Wij kiezen voor het vijf gangen menu.

  Alle gerechten waren erg smaakvol en verrassend. Ik ben onder de indruk over de prijs kwaliteit verhouding tezamen met de relaxte en ongedwongen sfeer. Daarnaast had ik een goed uitzicht op de keuken en vond het erg leuk om ze daar vol passie bezig te zien.

  Als je dicht op het vuur wilt zitten, namelijk aan de bar met uitzicht op de keuken, is er een mogelijkheid om de Chefs Table te reserveren voor twee personen. Hier word je door Chef-kok Jeroen zelf bediend en worden de gerechten door hem toegelicht. Aan deze zogenaamde tafel-0 krijg een tien gangen menu inclusief bijpassende dranken voor 160 euro per persoon.

  Kitty’s tip: Erg leuk bij dit restaurant zijn de sunday sessions. Elke laatste zondag van de maand kan je bij Restaurant De Zeeuw heerlijk gaan genieten van een verrassingslunch waarvoor je maar 30 euro per persoon hoeft te betalen. Ik ga dit zeker een keer doen. Heerlijk!

  Prijzen:

  • vier gangen 49 euro
  • vijf gangen 59 euro
  • zes gangen 69 euro
  • zeven gangen 79 euro

  Wat ontzettend leuk om bij deze verborgen parel eindelijk eens gegeten te hebben. Ik heb genoten van de heerlijke gerechten en de voor mij nog onbekende champagne!

  Restaurant De Zeeuw is dus een echte aanrader!

  Adres:

  Restaurant De Zeeuw – Nassaustraat 15 ZW  – Haarlem

  Website: www.restaurantdezeeuw.nl

  Leuk met kinderen: Neuh, lekker met je date

  Prijscategorie: €€

 • 0 Reacties

  Laat een reactie achter