Loading
 • Diner / Amsterdam / Favorites

  Restaurant Graphite | Amsterdam*

  Een spannende zaterdagavond voor mij, het is date night en als verrassing gaan we eten in een restaurant waar ik nog niet eerder ben geweest. Het enige dat ik weet is dat het in Amsterdam is en dat ik een QR-code heb gekregen.

  Samen met mijn date stap ik uit bij het Rembrandtplein. Als dat maar goed gaat. We lopen naar de Amstelstraat en steken links de Paardenstraat in. Het is donker, ik heb geen idee waar we heengaan. Hoewel ik hem wel vertrouw, maak ik mij toch een beetje zorgen of dit wel goed gaat komen. We lopen langs een compleet donkere pui zonder glas en belettering. Het enige licht wat de zaak afgeeft is de rode gloed van een scanapparaat. Ik hou de QR-code onder de rode gloed en die verandert in groen. We kunnen naar binnen.

  Nadat ik de code heb gescand gaat de deur open en worden we ontvangen in een kleine ruimte met een bar waar twee glazen champagne klaarstaan. In deze ruimte staat een grote boom waarin champagneflessen hangen. Restaurant Graphite met een Michelinster is mysterieus, maar zeer stijlvol ingericht. Alle zorgen van eerder verdwijnen direct. Dit wordt een heuse ervaring! 

  We krijgen de uitleg dat we een tien gangen menu hebben gekozen en dat daar geen wijnarrangement zit. Dat lijkt mij inderdaad ook geen goed idee aangezien ik anders rollend naar huis moet. Omdat we wat te vieren hebben kiezen we een Dom Perignon champagne uit 2009 en die is geweldig lekker! 

  We worden naar onze tafel gebracht en er wordt vriendelijk verzocht om geen foto’s te maken van het interieur. Jammer, want het is heel gaaf gedaan. Tegelijkertijd is het ook onderdeel van de ervaring. Dus eigenlijk goed dat het een mysterie blijft. De sfeer in het restaurant is intiem en de tafels staan ver uit elkaar zodat je totaal geen last van de andere gasten hebt. Het restaurant heeft zeven ronde zitjes voor maximaal twee gasten en twee grotere tafels voor vier tot zes gasten. Er zijn bij Graphite in verschillende hoeken van het restaurant een keuken waar de koks de gerechten bereiden en de koks komen de gerechten ook zelf aan tafel brengen wat erg leuk is. 

  Gelukkig mogen we wel foto’s maken van de gerechten. 

  Chefkok Peter Gast was hiervoor werkzaam bij ‘t Schulten Hues* en Jacqueline van Liere hebben samen dit mysterieuze speakeasy restaurant Graphite in een oude diamantslijperij vlakbij het Rembrandtplein. 

  Je kunt kiezen uit tien gangen voor 75 euro, vijftien gangen voor 100 of twintig voor 125 euro. Er zijn ook een aantal gerechten los te bestellen en ze hebben een kleine lunchkaart. 

  Hierna volgen de foto´s van het tien gangen menu die wij deze avond hebben gegeten. Het vegetarische menu is werkelijk fantastisch en duidelijk met veel zorg bereid. 

  Ik vond restaurant Graphite een verfrissend leuk en mysterieus restaurant met heerlijk eten en een goede wijnkaart! Echt een aanrader om met je date heen te gaan en iets te vieren. 

  Adres:

  Restaurant Graphite – Paardenstraat 15III  – Amsterdam

  Website

  Prijscategorie: €€

  Kitty’s tip: reserveer ruim van te voren! ❣


 • 0 Reacties

  Laat een reactie achter