Loading
 • Amsterdam / Favorites

  Restaurant Bougainville | Amsterdam*

  Restaurant Bougainville heeft sinds kort een Michelinster en zit in het chique Hotel TwentySeven. Hotel TwentySeven is eigendom van Eric Toren en gevestigd aan de Dam in Amsterdam. Hetzelfde gebouw waarin ook de Koninklijke Industrieele Groote Club gevestigd is.

  De keuken van Restaurant Bougainville staat onder leiding van executive chef Tim Golsteijn. Hij heeft sinds 2018 het stokje overgenomen van Pascal Jalhay. Tim Golsteijn en Lendl Mijnhijmer als wine director dit lijkt me op zich al een top team.

  Lendl is onlangs uitgeroepen tot beste sommelier van Nederland. Ik heb al veel over hem gehoord en ben erg benieuwd! Het begint al goed want het panoramisch uitzicht vanaf mijn zitplaats bij het raam is werkelijk fantastisch en krijg je nergens anders in Amsterdam. Ik kijk uit op het Paleis op Dam en en De Nieuwe Kerk.

  Je kan kiezen voor een vijf gangen menu voor 75 euro of een zeven gangen menu voor 100 euro en dit is nog uit te breiden met een kaas-sensatie van 20 euro. Daarnaast kan je de wine experience nemen, vijf gangen voor 55 euro en zeven gangen voor 73 euro.

  Het menu is een selectie van à la carte gerechten in combinatie met vers aangevoerde producten van het seizoen. We beginnen natuurlijk weer met een heerlijk glas champagne en kiezen voor het vijf gangen menu met de daarbij bijbehorende wine experience.

  Amuse

  Na een aantal heerlijke amuses krijgen we het 1e gerecht op een prachtig parelmoer servies geserveerd. Wat mij vooral opvalt is dat Lendl je eerst de wijn laat proeven bij het gerecht en naderhand iets komt vertellen over de wijn en vraagt wat je ervan vond. Erg leuk en vernieuwend!

  Erg leuk voor gasten die een culinaire beleving in de keuken met de chef kok en zijn team willen ervaren. Ze hebben bij restaurant Bougainville ook een chef’ s table voor max 14 personen de ‘exclusieve chefs-room‘!

  Bougainville heeft een 24-uurs a la carte service op sterren niveau en is toegankelijk voor zowel hotelgasten als gasten van buitenaf.

  Dessert

  De inrichting is warm, chique en vooral heel sfeervol.

  Prachtig restaurant, wit linnen, fijn voor een zakendiner of als je iemand wilt verrassen! ♥

  Libertine Rosé

  Ik vond het een geweldige ervaring om hier te eten op deze top locatie. Het was echt genieten bij Bougainville, ik ga hier zeker weer terugkomen en dan misschien wel aan de chef’s table. 🙂

  Kitty’s tip: vraag een tafel bij het raam met het prachtige panoramisch uitzicht op de Dam of de chef’s table natuurlijk


  Adres:

  Restaurant Bougainville – Dam 27  – Amsterdam

  Website: www.restaurantbougainville.com

  Leuk met kinderen: Neuh, lekker met je date

  Prijscategorie: €€€

 • 0 Reacties

  Laat een reactie achter