Loading
 • Amsterdam / Favorites

  Restaurant Moon | Amsterdam

  Als verjaardagscadeau namen twee lieve vriendinnen ♥ mij mee naar het restaurant met het mooiste uitzicht van Amsterdam: Restaurant Moon in de ADAM toren. Het is een goede twee jaar geleden dat ik hier voor het laatst ben geweest, dus eigenlijk is dit voor mij een kans om mij helemaal opnieuw te laten verrassen door de gerechten van Tommy den Hartog, chef de cuisine, en zijn team met als coach signature chef Jaimie van Heije.

  Restaurant Moon zit op de negentiende verdieping van de ADAM toren (de voormalig Shell-toren) in Amsterdam-Noord. De ADAM toren zit aan de achterkant van het Station Amsterdam Centraal en naast EYE Filmmuseum. Het unieke aan Restaurant Moon is dat het restaurant langzaam ronddraait. Je krijgt dus in ongeveer 1 uur een unieke kijk rondom de toren over Amsterdam, Haarlem en met goed weer zelfs Utrecht, Den Haag en Alkmaar. Nadat we aankomen op de 19e verdieping (de lift naar deze verdieping is al fantastisch) gaan we erg leuk met z’n drietjes op een bankje zitten, zodat we allemaal een fantastisch uitzicht naar buiten hebben.

  Bij Restaurant Moon kan je terecht voor lunch en diner, met zowel een grote groep als een romantisch samenzijn. Voor de lunch kan je kiezen uit een drie, vier of vijf gangen menu met natuurlijk optioneel een bijpassend wijnarrangement, verzorgd door sommelier Marco IJpma. Voor het diner is de keuze uit een vijf, zes, zeven gangen. Als je echt wil dat het je de hele avond aan niets zal ontbreken dan zou ik voor het Full Moon menu gaan.

  Lunch:

  • drie gangen menu 40 euro met wijnarrangement 24 euro
  • vier gangen menu 50 euro met wijnarrangement 32 euro
  • vijf gangen menu met wijnarrangement 40 euro

  Diner:

  • vijf gangen menu 65 euro met wijnarrangement 40 euro
  • zes gangen menu 75 euro met wijnarrangement 48 euro,
  • zeven gangen menu 85 euro met wijnarrangement is het Full Moon menu voor totaal 135 euro.
  Zalm – Mierikswortel
  Tartelette

  Elke twee maanden is er bij Restaurant Moon een muzikale gastchef. De bekende gastchef ‘remixt’ samen met Jaimie van Heije een gerecht op de kaart. Voor ons is dat een dessert met Vjeze Fur.

  The Moon ft. Vjeze Fur
  Blauwe bes – Yoghurt – Limoen – Lavendel

  Wij hebben heerlijk gegeten. Een top zes gangen menu. De bediening was zeer attent en vriendelijk. Het blijft een unieke ervaring! Ik kom zeker weer terug.

  Sparkling Tea Wine ♥

  Kitty’s tip: De ADAM toren is gelegen in Amsterdam-Noord naast EYE Filmmuseum. Een etentje bij Restaurant Moon kan je dus heel goed combineren met een filmpje en/of een dansje bij Madam dat ook in de ADAM toren is gevestigd. Let op: Je moet tijdig te reserveren!

  Restaurant Moon – Overhoeksplein 3 – Amsterdam

  Website

  Lunch:  7 dagen per week van 12:00 – 14.00 uur

  Diner: donderdag t/m maandag 18.30 – 21.00 uur

  Leuk met kinderen: nee, lekker met je date of vrienden, vriendinnen.

  Prijscategorie: €€


 • 0 Reacties

  Laat een reactie achter