Loading
  • Amsterdam / Favorites

    Restaurant Daalder | Amsterdam*

    Het is zaterdagavond en ik ga met een vriendin gezellig uit eten in Amsterdam. We eten bij de meest talentvolle chef van 2018: Dennis Huwaë van Restaurant Daalder. Na een carrière bij verschillende sterrenrestaurants zoals Ciel Bleu, Brouwerskolkje en daarna nog &Samhoud Places is hij sinds 2016 mede-eigenaar en chef bij restaurant Daalder. Erg indrukwekkend en ik ben dus ook razend benieuwd naar de culinaire hoogstanden.

    Na binnenkomst valt mij al snel op dat het een gezellig restaurant is met leuk en spontaan personeel. We worden hartelijk ontvangen en nemen plaats aan de chef’s table, dat naar mijn mening de leukste plek is van het restaurant. Je hebt perfect uitzicht over de bar en een deel van de keuken waar een aantal gerechten worden klaargemaakt. Iedereen werkt hier vol passie, dat is duidelijk te merken.

    Je kan kiezen voor een vijf of zeven gangen menu tijdens het diner en voor de lunch uit drie, vier of vijf gangen. Ik ga voor het vegetarische zeven gangen menu inclusief het wijnarrangement. We krijgen al snel een fruitige thee van kombucha met Aloë vera gepresenteerd in een flesje, die je smaakpapillen meteen op scherp zetten. Erg lekker!

    Thee van kombucha met Aloë vera
    Amuse
    Winter Salade
    seizoensgroenten / peer / kamille
    Ei
    Mona Lisa / mierikswortel / bladselderij
    Bulgur
    jasmijn / kalamansi / wortel
    Lasagne
    knolselderij / pecorino / Amalfi citroen
    Ravioli
    Reblochon / rode ui / champignon de Paris
    Mais
    bergamot / crème fraiche / kokos

    Dit is een mini maiskolf met bergamot, kokos en crème fraîche. Het ziet er niet alleen prachtig uit maar de smaak is heerlijk fris en licht! Zoals jullie weten ben ik dol op desserts en gelukkig komt er nog meer.

    “Stroopwafel”

    Dit laatste dessert zit in een stroopwafel blikje. IJs gemaakt van stroopwafels, gehaald op de Albert Cuypmarkt. Het heerlijke zachte ijs wordt afgemaakt met salty caramel en daarna komt er aan beide kanten een krokante koekje tegenaan. Het is een geweldige combinatie van zout met zoet.

    Dennis Huwae en zijn team hebben mij enorm verrast. Prachtige gerechten met elk gerecht een nieuwe smaaksensatie met daarbij heerlijke wijnen.

    Restaurant Daalder hoort zeker op je lijstje voor dit jaar. Hij staat bij mij meteen in mijn lijstje met favorieten in Amsterdam!

    Lunch:

    3 gangen37,50
    4 gangen45,00

    Diner:

    5 gangen69,00  5 bijpassende wijnen42,50
    7 gangen89,007 bijpassende wijnen59,50

    Wil je dat het je de hele avond aan niets zal ontbreken, kies dan voor 7 gangen, inclusief wijnarrangement voor €160,00.

    Kitty’s tip: restaurant Daalder ligt midden in De Jordaan en hier is heel veel leuks te doen. Ga bijvoorbeeld zoals wij die avond hebben gedaan een geweldige cocktail drinken bij Martin Eisma in de Bluespoon bar.

    Blossem in the Snow
    lavender / white chocolate / vodka

    Restaurant Daalder – Lindengracht 90 – Amsterdam

    Website

    Lunch:  vrijdag t/m maandag 12:00 – 14.00 uur

    Diner: donderdag t/m maandag 18.30 – 21.30 uur

    dinsdag en woensdag gesloten

    Leuk met kinderen: nee, lekker met je date of vrienden, vriendinnen.

    Prijscategorie: €€

  • 0 Reacties

    Laat een reactie achter