Loading
 • Amsterdam / Favorites

  RIJKS@ Rijksmuseum

  Op Valentijnsdag ben ik heerlijk gaan lunchen bij RIJKS@! Het restaurant is gevestigd  in de Phillps vleugel van het Rijksmuseum waar Chef Joris Bijdendijk en zijn team in de prachtige marmeren open keuken staan. Sinds dit jaar heeft het restaurant een Michelin ster gekregen. Al eerder kreeg Joris Bijdendijk een ster voor restaurant Bridges.

  Na een vriendelijk ontvangst werden we naar onze tafel gebracht aan het raam. Op alle tafels hadden ze een hartjes ballon neergezet. Het zag er heel erg leuk uit!

  Wij kregen een speciaal Valentijn menu maar ook leuk is de ‘Rijkstafel, waarbij de hele tafel vol staat met lekkere shared dining gerechten gekozen door de Chef.

  Met prachtig uitzicht op het Rijksmuseum, geweldige gerechten en natuurlijk niet te vergeten lekkere champagne heb ik een heerlijke middag.

  Ze hebben ook een superleuk terras waar je als het straks wat beter weer is heerlijk in het zonnetje kan zitten.

  De gerechten zijn heerlijk en blijken echte meesterwerkjes maar dan op mijn bord.

  Het restaurant is modern en hip maar met klasse en geschikt voor iedereen. Het is ook nog eens heel erg betaalbaar! Het menu wisselt wekelijks en bestaat uit 3 gangen voor 37,50 euro en vier gangen voor 47,50 euro. Wij namen de champagne Boizel Brut van 89,50 euro per fles.

  Ik heb genoten van Rijks@ en ga hier zeker binnenkort nog eens heen.  ♥♥♥ Mocht je iemand willen verrassen, ze hebben ook leuke cadeaubonnen online te bestellen of in het restaurant te krijgen.


  Adres: Rijks@ Rijksmuseum – Museumstraat 2 – Amsterdam

  Website: www.rijksrestaurant.nl

  Michelin: *

  Prijscategorie: €€

  Makkelijk bereikbaar: Vanaf Amsterdam Centraal: tram 2 (halte Rijksmuseum)

  Kitty’s tip: Vraag bij de reservering een leuke tafel aan het raam of bij de keuken ♥

 • 0 Reacties

  Laat een reactie achter