Loading
  • Diner / Amsterdam / Favorites

    Restaurant Showw – Amsterdam

    Vanaf het moment dat ik de drempel overstapte van het pas geopende restaurant Showw, gelegen in het crossover tegenover de RAI in Amsterdam, wist ik dat ik een avond vol culinaire verrassingen tegemoet ging. Met een chic uitnodigend interieur en een vrolijke ontvangst van het team, voelde ik me onmiddellijk welkom.

    Copyright teken - Alletekens.nl Restaurant Showw

    De avond begon met een glas van de huischampagne, gevolgd door een parade van amuses die niet alleen een streling voor het oog waren, maar ook een explosie van smaken teweegbrachten. Elk gerecht was weer een kunstwerk op zich, perfect gebalanceerd en rijk aan smaaknuances.

    Een Avond bij Showw: Culinaire Verwennerij in Amsterdam

    Maar wat echt indruk maakte, was de wijnselectie. De sommelier, met een passie die even aanstekelijk als zijn kennis diepgaand was, gidste ons door een reeks wijnen die elke gang complimenteerden. Van een lichte, fruitige witte wijn tot een dieprode, complexe bordeaux, elke slok leek de smaken van de gerechten te versterken.

    Als je een liefhebber bent van fijne diners en jezelf wilt onderdompelen in een wereld van gastronomische excellentie, dan is een bezoek aan Showw een must. Dit is een plek waar elk detail telt, van de presentatie van de gerechten tot de deskundige wijnadviezen, en waar elke hap je meeneemt op een reis van culinair genot.

    Ze werken met een jong en betrokken team en je merkt dat ze je heel graag een heerlijke avond willen bezorgen door een totale beleving aan je te presenteren.

    Lendl Mijnhijmer: Tien Jaar Wijn en Plezier

    Lendl Mijnhijmer is niet zomaar iemand. Na tien jaar bij Waterproef in Scheveningen, heeft hij laten zien dat hij een neus heeft voor goede wijn. In 2016 pakte hij de ‘McNie Tasting Trophy’ van WSET – een dikke pluim voor zijn wijnkennis. En alsof dat nog niet genoeg was, werd hij in 2017 de maître-sommelier bij Restaurant Bougainville. Daar laat hij iedereen zien wat gastvrijheid en topwijnen zijn.

    Dorus Floris: Chef met Smakelijke Verhalen

    Dorus Floris is de man achter de pannen die je niet snel vergeet. Na zijn studie aan de Hotelschool in Amsterdam heeft hij zijn sporen verdiend bij Chapeau, De Bokkedoorns en De Eendracht. Maar het was bij Bougainville waar hij echt zijn stempel drukte als chef. Met zijn creatieve gerechten en vernieuwende ideeën heeft hij de harten van vele fijnproevers veroverd.

    Tip: het restaurant is perfect te bereiken met de auto en heeft een goede parkeergelegenheid in het pand, maar dan heb je ook een Bob nodig. Geen bob? Dan is het via het OV goed te bereiken, maar omdat het langs de ring ligt kan dat best een onderneming zijn. Ik raad je daarom aan om met de taxi te gaan, zeker als je voor of na het diner elders een cocktail wilt drinken.

    Openingstijden

    Diner
    Vrijdag tot maandag
    18.30 – 20.30 uur

    Lunch
    Zondag & maandag
    12:00 – 13:30 uur

    Restaurant Showw – Gelrestraat 28 – Amsterdam