Loading
 • Events / Favorites

  Tips voor Kerst in Amsterdam en Haarlem 2018

  Yes! Één van mijn favoriete weken van het jaar! De periode om te genieten van de mooie versieringen, lichtjes en knusse gezelligheid, maar ook van een van mijn guilty pleasures – de kerstliedjes!

  Gelukkig is er voor ons foodies veel te beleven tijdens dit feestelijke seizoen. Restaurants hebben meestal een kerstmenu die echt de moeite waard zijn om de feestdagen te gaan vieren. Alleen is de keuze zo reuze. En afhankelijk van je gezelschap (ik bedoel, met je kersverse date pak je iets romantischer uit, dan met je ouders en schoonouders) moet je ook de juiste keuze maken op budget, type keuken en voorzieningen. En dat kan de keuze voor een gezellig kerstdiner buiten de deur hartstikke lastig maken.

  Om je te helpen bij het kiezen van het juiste etablissement, heb ik hieronder een selectie van restaurants in Amsterdam en Haarlem gemaakt die open zijn op 24, 25 of  26 december en je gegarandeerd een geslaagde avond zullen bezorgen.

  Heb je zelf ook een tip? Laat het weten op mijn website.

  Amsterdam

  Romantisch met z’n tweetjes:

  Een romantisch avond met je lover? De Hortus Botanicus by Night is een aantal dagen in de winter in de avond geopend. Je kunt hier dan heerlijk gaan eten en een rondleiding krijgen door de prachtig verlichte tuin. Je kan hier trouwens ook gewoon langsgaan voor een drankje, dus ook een goed tip voordat je naar een ander restaurant gaat in deze lijst.

  Even goed uitpakken door je lover te verrassen?

  Bij Floor 17 kan je bij Michiel van der Kroon en zijn team met kerst heerlijk eten met een view op 85 meter hoogte op het dak van Ramada Apollo Amsterdam. Ze hebben voor kerst een speciaal 5 gangen menu van 99 euro en je kan voor of na het eten nog een heerlijk drankje drinken in de Skybar. Ook leuk van 1 december tot 3 februari kan je op het dak twee tegen twee ijshockeyen en curlen.

  Of:

  Als we dan toch al op grote hoogte zijn met een prachtig uitzicht dan hoort Restaurant Moon in de A’DAM Toren hier natuurlijk ook bij. Signature chef Jaimie van Heije en chef de cuisine Tommy den Hartog hebben een speciaal feestelijk kerstdiner van 7 gangen bedacht. Na het heerlijke eten kan je nog naar Madam op de 20e verdieping gaan. Daar is de hoogste skybar van Amsterdam waar je een  heerlijke cocktail kan drinken en zelfs nog een dansje kan doen.

  Double date met jullie beste vrienden:

  Het Andaz Amsterdam aan de Prinsengracht en Bluespoon zijn tijdens de kerstdagen omgetoverd tot een kerstsprookje. Ze hebben hun eigen winter wonderland gemaakt. Van 24 t/m 26 december heeft chef Sander Bierenbroodspot een speciaal kerstmenu bedacht. De cocktails van Martin Eisma bij Bluespoon zijn meer dan geweldig dus als je daar toch bent moet je zeker even een cocktail drinken aan de bar.

  Feestelijk met je (schoon)familie chique high tea’en?
  In The Tea Room van The Duchess  kun je tot en met 31 december elke middag terecht voor een special afternoon tea. Het restaurant, met Michelinster, heeft elke dag vanaf 12.00 uur een Holiday Afternoon Tea. Prachtige  macarons in alle kleuren, verschillende soorten heerlijke champagne en niet te vergeten de red velvet cake. Goddelijk!

  Wat je in elk gezelschap kunt doen:

  Het Amsterdam Light Festival! Je kan ’s avonds de speciale wandelroute lopen langs prachtig verlichte kunstwerken. Of maak een boottocht over de Amsterdamse grachten. Het Amsterdam Light Festival is ook een super idee voor een gezellige double date avond, een boottocht met de hele familie of als een romantische avond met je lover. Tip: neem een thermoskan mee met glühwein erin en doe een warme jas aan!

  Haarlem

  Romantisch met z’n tweetjes:

  Restaurant ML heeft met uitzicht op de prachtige Bavokerk en alle mooie kerstlampjes al een sfeervolle locatie. Ze hebben een speciaal 7 gangen kerstmenu. Mark en Liane Gratema zorgen er zeker voor dat het je aan niets zal ontbreken deze avond.

  Even goed uitpakken door je lover te verrassen?

  Dit jaar kan je je ook weer heerlijk culinair laten verwennen bij Ratatouille Food & Wine aan het prachtige Spaarne. Je hebt de keuze uit een 4 of een 7 gangen kerstdiner. Ze hebben ook een leuk Michelinster-arrangement samen met het Grand Hotel Amrath Frans hals. Een overnachting in de junior suite met een uitgebreid Le Good Moring Amrath ontbijt, een welkomstdrankje in de hotelbar en een 6 gangendiner bij Ratatouille. Je wordt dan ontvangen met een heerlijk glas Veuve Cliquot Champagne. Top!

  Of:

  Eerlijk is eerlijk,  het is niet in Haarlem, maar deze hoort toch echt thuis in dit lijstje. Restaurant De vrienden van Jacob  in het prachtige landgoed Duin & Kruidberg wordt tijdens de kerstdagen helemaal omgetoverd in kerstsferen. Laat je verwennen met de heerlijke gerechten van chef Alain Alders. Dit jaar is voor het eerst op Tweede kerstdag een exclusieve avond met live entertainment en kerstcocktail waarbij er plaats is voor 50 gasten. Als je het nou echt goed wil afmaken dan boek je gewoon een heerlijke kamer.

  Voor zowel de Double date met jullie beste vrienden en het (schoon)familiediner:

  Bij Restaurant Fris hebben ze twee feestelijke opties. Je kan daar een heerlijk kerstmenu gaan eten in het sfeervolle restaurant maar ze hebben ook een kerst thuismenu wat ieder jaar een groot succes is. Geen inspiratie om te koken? Met de beschrijving en de voorbereidingen van chef Rick May van restaurant Fris zet je zo een feestelijk 3, 4 of 5 gangen menu op tafel. Geweldig idee! Je kan ook nog bijpassende wijnen, brood, kazen en een doosje zoetigheden voor bij de koffie bestellen.

  Of:

  Vier de kerst met N.A.P. in Bloemendaal. Net als restaurant Fris hebben ze bij N.A.P. ook een kerst thuismenu. Je kan zelf je thuismenu samenstellen met 4 of 5 gangen en de sommelier Jimmy Dobbelaar heeft heerlijke bijpassende wijnen geselecteerd. Met kerst in het sfeervolle restaurant heeft chef Jordy Schraven een heerlijk 6 gangen menu samengesteld.

  Wat je in elk gezelschap kunt doen:

  Zingen! Op kerstavond staan de Haarlemmers traditiegetrouw rond middernacht met glühwein op de Grote Markt. Lekker gezellig samen zingen! Om 22.30 uur begint het spektakel. Je kan eerst de dienst in de Bavokerk op grote schermen volgen, daarna begint het meezingen met hits van Wham en Mariah Carey en natuurlijk ook de ‘echte’ kerstliedjes.

  Liefs, Kitty

   

 • 0 Reacties

  Laat een reactie achter