Hosokawa is een echte Japanse parel verscholen op het Max Eeuweplein waar je zeker geweest moet zijn!
Bij de entree kom je binnen in de saké bar “Ginjo” waar je kan genieten van cocktails gemaakt van saké (Japanse rijstwijn) maar ze hebben ook gewoon de klassieke cocktails. Je kan je hier gerust laten verrassen want de bartenders weten heel goed wat ze doen. Ik vond de cocktail heerlijk! Ga hier gezellig een drankje doen voordat je aan tafel gaat. Echt een aanrader!
In de bar kan je ook terecht voor wat kleine barhappen uit de Hosokawa keuken.
De sfeer in het restaurant is rustig en kalm met veel zwart en houten materialen.
Bij Hosokawa kan je kiezen uit sushi, sashimi of het populaire teppanyaki. Het restaurant had vroeger heel veel teppanyaki tafels maar sinds heel veel mensen sushi zijn gaan eten hebben ze een deel van de tafels vervangen voor gewone tafels. In het midden van Hosokawa is nu een prachtige open keuken gemaakt waar verse sushi en sashimi voor je wordt klaargemaakt.
In de keuken staat Chefkok Hosokawa-San, hij was hiervoor 20 jaar lang werkzaam bij restaurant Yamazato in het Okura hotel.
De sushi en sashimi eet je aan een gewone tafel en voor de teppanyaki zit je aan een tafel met een teppanyaki plaat met daaraan een eigen kok. Het is heel erg leuk om te zien hoe de authentieke Japanse gerechten voor je worden klaargemaakt als een soort van show. I love it!
We hadden met een groepje gekozen meerdere soorten gerechten. Waaronder het beste wagyu-vlees ever!
Het is heel erg leuk om dit met een groepje vrienden of collega’s te doen. Het is misschien duurder dan een all you can eat Japans restaurant maar dat is het echt meer dan waard!
Ik was ook erg prettig verrast door dit heerlijke dessert met groene thee ijs!
Adres:
Hosokawa Amsterdam – Max Eeweplein 22 – Amsterdam
Ma-Zon: 09.00 – 17.00
Website: www.hosokawa.nl
Leuk met kinderen: met grotere kinderen lijkt het mij erg leuk!
Prijscategorie: €€
Kitty’s tip: Vooraf reserveren in het weekend en met groepen is zeker aan te raden.
0 Reacties