Loading
 • Lunch / Favorites / Travel

  Restaurant 020 | Willemstad, Curaçao

  Afgelopen december ging ik met veel plezier eten bij Restaurant 212. Mijn blog hierover kan je hier terugvinden. Tijdens mijn bezoek sprak ik Chef Raymond Plat over de plannen om een restaurant te openen op een eiland, 8.000 km verderop, in Willemstad Curaçao. En toevallig had ik toen enkele weken daarvoor mijn zomervakantie naar het zonnige eiland geboekt. Dat ik daar ging eten stond dus al langer dan een half jaar vast. 

  Het tropische Restaurant 020 is net als Michelinster restaurant 212 in Amsterdam van Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot. Als ik kom eten is het restaurant nog maar enkele weken open. Ze zijn gevestigd aan de Penstraat in Willemstad. We worden door de taxi voor de deur afgezet en ik ben meteen enthousiast. Het restaurant heeft een mooie entree in de kleuren olijfgroen met wit en het springt er meteen uit. 

  We worden direct heel vriendelijk ontvangen en door het restaurant geleid. Binnen is alles fris en modern en je hebt uitzicht op de zee. Prachtig. Binnenkort komt er ook nog een infinity pool met palmbomen en comfortabele ligbedjes. En bij die setting hoort natuurlijk ook een drankje, dus er zal ook een luxe bar worden geopend zodat je hier overdag lekker kan komen genieten van een cocktail. Sander Verhaaf staat op dit moment in de keuken en het restaurant is nu open voor lunch en diner.

  Net als bij Restaurant 212 in Amsterdam zitten de besteklades onder de tafels

  Op de menukaart staan vier frisse en lichte voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. We willen graag een fles champagne bestellen om onze vakantie te vieren, maar omdat deze op zijn beginnen we met een glas crémant en laten ons daarna verrassen met een bijpassend wijnarrangement bij ons verrassings- vier gangen menu. Een voor, hoofd en nagerecht begint al vanaf 44 euro.

  We krijgen eerst heerlijke amuses.

  Hierna komt het eerste gerecht.

  Gegrilde rode biet met roomijs van Zaanse mosterd, vinaigrette van framboos en gerookte olie.

  Gegrilde rode biet met roomijs van Zaanse mosterd, vinaigrette van framboos en gerookte olie.

  en als dessert…

  Soufflé van passievrucht met scroppino sorbet.

  Soufflé van passievrucht met scroppino sorbet.

  Waarom zou je één dessert nemen als je er ook twee kan eten. Dus hierna geniet ik gelukkig ook nog van het beroemde groene appel dessert.

  Groene appel dessert met gezouten karamel en walnoot

  Kitty’s tip: Als je op Curaçao bent ga hier dan zeker eten, maar reserveer wel ruim van te voren. Het zit elke avond vol.

  Adres:

  Restaurant 020 – Penstraat 300  – Willemstad, Curaçao

  Website

  Leuk met kinderen: Neuh, lekker met je date of vrienden

  Prijscategorie: €

 • 0 Reacties

  Laat een reactie achter