Loading
 • Amsterdam / Favorites

  Jaimie van Heije restaurant | Ouderkerk aan de Amstel

  Op een heerlijk zomeravond ging ik eten met een vriendin in het gezellige dorp Ouderkerk aan de Amstel bij Jaimie van Heije restaurant. Voor de verandering ging ik eens iets verder weg van het gebruikelijke Haarlem of Amsterdam Centrum om te genieten van een menu op niveau. Het was ontzettend warm en gelukkig hebben ze een fijn terras met mooi uitzicht op het dorpsplein van Ouderkerk aan de Amstel, al was het waarschijnlijk binnen koeler geweest dan buiten. We werden vriendelijk ontvangen met een heerlijk koud glas champagne. De avond begon dus al goed!  

  Jaimie van Heije, de enige Nederlandse chef kok met een blauw vinkje op zijn perfect georganiseerde Instagram account

  Jaimie heeft gewerkt bij meerdere top restaurants! Een aantal jaar geleden is hij zijn eigen restaurant begonnen en met succes, want ook vandaag zit het weer helemaal vol. Verder is hij ook signature-chef bij restaurant MOON, gevestigd op de 19e verdieping van de A’dam toren en is hij samen met Casper Reinders restaurant Bumbu Kitchen begonnen. Dit restaurant met een Indische keuken is sinds een paar maanden geopend aan de Nieuwe Doelenstraat in Amsterdam.

  Los van de menu’s is het ook prima in orde met de snacks vooraf. Heerlijk vers brood met smaakvolle smeersels gaan prima samen met het eerste glas champagne.

  Na de oesters, die eerst de inmiddels beroemde bereiding van Jaimie ondergaan, is het tijd om te gaan bestellen. Er is geen a la carte menu, je kan kiezen uit een menu van vijf (57,50 euro) tot acht gangen (80 euro). Er is ook een menu ‘volle bak’ en dan krijg je zes gangen inclusief water, wijn en koffie (110 euro). We kiezen voor het 5 gangen menu en ik kies, zoals altijd, de vegetarische variant, uiteraard met bijbehorend wijnarrangement.

  Ik ben natuurlijk ook nog even in het restaurant gaan kijken en daar hing een prettige en gezellige maar vooral ontspannen urban sfeer. Selwin Senatori heeft een spectaculair  kunstwerk op de muren gemaakt waar je niet omheen kunt, met als voordeel dat het interieur wel licht blijft. Het is ook duidelijk te merken dat Jaimie dol is op sneakers van Nike. Wie Jaimie van Heije op Instagram volgt wist al dat hij niet alleen foto’s post van mooie bordjes eten maar ook van zijn top collectie sneakers.

  De gerechten hebben heerlijke combinaties van smaken, structuur en alles wordt afgestemd met smaakvolle wijnen. Een echte aanrader voor de fijnproever. Ook over de opmaak niets meer dan lof. Prachtige borden (ik wou dat ik zo’n variatie thuis had), waarbij niet alleen gelet wordt op de compositie, maar ook naar het samenspel van kleur. Sommige gerechten worden gepresenteerd op een vierkant papiertje met het bord. Het is de eerste keer dat ik dat heb gezien en was verrast over de presentatie. Je krijgt al zin in het volgende gerecht als je de bordjes geserveerd ziet worden op tafeltjes om je heen en zult jezelf betrappen dat je van ieder bordje een foto gaat maken. Very instagrammable!

  Het is een enthousiast jong team die er duidelijk heel veel zin in hebben met een passie voor koken en lekker eten!

  Bij Jaimie van Heije restaurant kan je terecht voor lunch en diner. Ze zijn zes dagen in de week geopend en het is voor iedereen toegankelijk. Je kan met hippe sneakers gewoon genieten van deze keuken. Nog iets leuks! Op dinsdag hebben ze 1 x in de 2 maanden Test Kitchen Tuesday (zes gangen voor 55 euro). Je kan dan gerechtjes testen en proeven en meebepalen welk gerecht er op het nieuwe menu komt.

  Ik kom hier zeker weer terug! 


  Adres:

  Jaimie van Heije restaurant – Kerkstraat 56  – Ouderkerk aan de Amstel

  Website: www.jaimievanheije.nl

  Op maandag gesloten.

  Leuk met kinderen: Nee, lekker met je date of vrienden, vriendinnen

  Prijscategorie: €€

  Michelin: die ster komt er voor Jaimie van Heije zeker aan

  Kitty’s tip: maak er een gezellig middagje Ouderkerk aan de Amstel van. Trek je coolste Nike’s aan, huur een leuk sloepje, neem een fles champagne mee en ga daarna heerlijk eten bij Jaimie van Heije, dan ben je verzekerd van een topdag!

 • 0 Reacties

  Laat een reactie achter