Loading
 • Diner / Amsterdam / Favorites

  Restaurant Vermeer | Amsterdam*

  Vorig weekend werd ik verrast met een etentje bij restaurant Vermeer. Restaurant Vermeer is gevestigd in een 17e eeuws monumentaal pand in het NH hotel Barbizon Palace aan de Prins Hendrikkade in Amsterdam tegenover Amsterdam Centraal.

  De vesting in het NH Hotel zorgt bij veel mensen argwaan, maar dat is absoluut niet terecht. Het restaurant heeft al jaren een één Michelinster en werd in 2016 compleet gerenoveerd en is daarbij een prima locatie voor een etentje met vrienden of familie, maar ook zeker met je date.


  In de keuken staat de Britse chef Chris Naylor die in 2019 is uitgeroepen tot groentechef van het jaar. Sommelier Simon Veldman kiest de beste wijnen uit, dit zijn voornamelijk wijnen uit magnum flessen. Maître sommelier is Bjorn van Aalst. Restaurant Vermeer behoort zeker tot de culinaire top van Nederland.

  Voor de echte liefhebber is er tevens een goed gevulde kelder met wijnen van over de hele wereld.  De menukaart is heel origineel en bestaat alleen uit steekwoorden.


  Groente speelt dus een grote rol bij Vermeer. Chris Naylor daagt zichzelf elke keer weer uit om met mooie seizoensgebonden producten te werken en als het even kan zijn de producten ook nog lokaal verkregen. Ze hebben ook een eigen moestuin, gevestigd op het dakterras van NH Barbizon. Super leuk!

  Zijn gerechten zijn robuust en met pure en volle smaken.


  Het personeel is heel vriendelijk en het uitserveren van het eten loopt perfect synchroon maar zonder dat het ook maar op één moment stijfjes wordt.

  De eerste gang beginnen we met een rode wijn bij het rode biet gerechtje.

  Heerlijke amuse om je smaakpapillen te resetten

  Tussen de gerechten door krijg je ook nog heel verrassend een amuse.

  Er is keuze uit een 4 (€ 70), 5 (€ 85 ) of 6-gangenmenu (€ 100).

  Leuk om te doen: Vega Days @ Vermeer

  Door de week weinig tijd, maar wel zin in een gezonde maaltijd ? Op dinsdag, woensdag en donderdag in de maand september serveert Vermeer een lekker snelle vega-hap. Voor maar 39,50 euro krijg je drie gangen (exclusief dranken) met groentenklassiekers. Geef bij je reservering aan dat je komt voor het vega-menu!

  Alles was tot in de puntjes verzorgd en het eten was fantastisch met een heerlijke combinatie van smaken! Ik kom hier zeker weer terug!

  Adres:

  Restaurant Vermeer – Prins Hendrikkade 59-72  – Amsterdam

  Website

  Prijscategorie: €€

  Kitty’s tip: Als je niet in Amsterdam woont. Kom met de trein, het is heel makkelijk met het OV bereikbaar! Het restaurant ligt direct bij Amsterdam Centraal.

 • 0 Reacties

  Laat een reactie achter