Loading
 • Diner / Amsterdam / Favorites

  Spectrum** | Amsterdam

  Hoera! Ik werd door mijn liefde verrast met een etentje bij één van de beste restaurants van ons land, namelijk SPECTRUM in het Waldorf Astoria op de Herengracht in Amsterdam. 

  Het Waldorf Astoria Amsterdam is een geweldig pand aan de Herengracht. Het hotel heeft een prachtig entree met originele details uit de bouwtijd. De kamers en suites zijn adembenemend. SPECTRUM, het restaurant, bevindt zich aan de tuinzijde op de begane grond. Je hebt vanuit het restaurant een prachtig uitzicht op de tuin en het theehuis. 

  SPECTRUM is de opvolger van het beroemde Librije’s zusje, dat van de opening tot 2019 in het hotel zat. Sinds 2019 maakte chef Sidney Schutte met SPECTRUM de doorstart en behield daarbij de twee Michelin sterren. Zelf ben ik wel eerder bij Librije’s zusje geweest en heb daar toen geweldig gedineerd, maar het interieur was vrij stijfjes. Alhoewel het nu iets knusser en frisser is geworden, blijft het decor toch wel vrij stijf en formeel.  

  Gelukkig is de sfeer warm en (semi) informeel en worden we heel vriendelijk ontvangen. Alles klopt, wat je natuurlijk ook verwacht van een twee sterren restaurant. Je merkt dat het een enthousiast jong team is die graag een praatje maakt er graag voor wil zorgen dat het je aan niets zal ontbreken. 

  Als je naar SPECTRUM gaat dan ga je voor een avond uitgebreid tafelen. Je kan kiezen uit het vegetarische menu of het menu met vis- en vleesgerechten. Zelf ben ik vegetarisch en ben enorm verrast dat er een aparte vegetarische kaart is met zeven gangen, in plaats van een aangepast menu. Heel erg goed!

  Allebei de menu’s bestaan uit zeven gerechten met hierbij nog een aantal amuses om mee te starten. Wij beginnen met een heerlijk glas champagne en kiezen voor het geweldige wijnarrangement van sommelier Cas Kratz bij de zeven gangen. De menukaart wisselt met de seizoenen en is daarom iedere keer weer een verrassing.

  Wat een uitzonderlijk goed restaurant! Ben je benieuwd wat wij hebben gegeten en gedronken? Bekijk dan hieronder de foto’s.

  Ancho | Avocado, Mexicaanse Dragon en kers
  Watermeloen | Citroengras, tomaat, mierikswortel, pistache en munt
  Zwarte Truffel | Kabocha, abrikozenpit en Truffelmelk
  Courgette | Vlierbloesem Miso, appel en grapefruit
  Taco | Suikermais, popcorn, boter, Jalapeño en Limoen

  Tip: een tafel reserveren bij Spectrum kan via de website maar houd er rekening mee dat je langer van tevoren moet reserveren.

  Openingstijden

  Woensdag, Donderdag, Vrijdag & Zaterdag:
  18:00 tot 00:00

  SPECTRUM – Waldorf Astoria Amsterdam – Herengracht 542-556- 1017 CG Amsterdam

 • 0 Reacties

  Laat een reactie achter