Loading
 • Lunch / Diner / Haarlem / Favorites

  Restaurant N.A.P. | Bloemendaal

  Bezoek je dit restaurant? Check dan onderaan deze post een leuke verrassing!

  Op een heerlijk zonnige zaterdagmiddag ben ik gaan lunchen bij Restaurant N.A.P.  in het gezellige Bloemendaal. Restaurant N.A.P. is gevestigd in het oude pand van Restaurant Terra(cotta) op het Kerkplein en heeft een prachtig uitzicht op de Dorpskerk uit 1636. Ook het interieur van het restaurant is prachtig. Het is helemaal vernieuwd en oogt modern, zonder strak en te formeel aan te voelen. Dit is met name te danken aan het gebruik van de blauw kleur met goud in combinatie met natuurlijke tinten, zoals de houten tafels. De comfortabele, strakke cognac kleurige banken geven het een ongedwongen en uitnodigende sfeer. Erg leuk gedaan!

  Voordat ik ging eten, had ik mij verdiept in het team van Restaurant N.A.P.. En eigenlijk wist ik al van te voren dat ik een heerlijke lunch kon verwachten. Chef-kok Jordy Schraven en gastheer / sommelier Jimmy Dobbelaar hebben namelijk de juiste achtergrond voor een aangename ervaring. Jordy maakt de bijzondere gerechten en Jimmy zorgt voor de mooie wijnen. Jimmy werkte o.a. bij Restaurant MOON in de A’dam Toren, MOMO en The French Café. Jordy werkte bij restaurant Terra en daar werd hij binnen 3 jaar al sous-chef. Daarna is hij gaan werken als Chef de patisserie bij Restaurant RIJKS die ik in februari 2018 al een keer heb bezocht.

  Omdat het heel erg mooi weer is gaan we lekker op het terras zitten en beginnen we natuurlijk met een heerlijk glas Champagne.

  N.A.P. blijkt een echte parel. De gerechten zijn niet alleen heerlijk, maar ook nog eens fantastisch opgemaakt! We beginnen met een amuse van een vegetarische oester. Gevolgd door nog veel meer lekkers!

  Bij Restaurant N.A.P. kan je terecht voor lunch en diner. Dus mocht je onderweg naar het strand zijn, maak dan zeker even een tussenstop in Bloemendaal. Bloemendaal had een paar jaar geleden maar liefst drie tweesterren restaurants. Namelijk Chapeau!, Brouwerskolkje en niet te vergeten De Bokkedoorns. Daarvan is alleen De Bokkedoorns nog over. Restaurant N.A.P. lijkt mij een geschikte nieuwe kandidaat.

  De vegetarische gerechten zijn spannend en vernieuwend.

  Na het laatste gerecht werd ik door Jimmy gevraagd om binnen iets uit te komen kiezen voor het nagerecht! Daar stond deze trolley met de meest lekkere desserts erop! Een onmogelijke keuze! ♥

  Restaurant N.A.P. is voor mij de culinaire hotspot van de omgeving!

  Een extra verrassing! Als je Kitty’s Favorites vermeldt bij de reservering krijg je een heerlijk aperitief van Jordy en Jimmy cadeau! Boek dus snel een tafeltje en laat je in de watten leggen!

  Er is al een menu beschikbaar van drie (35 euro), vier (42,50 euro) of vijf (50 euro) gangen, met indien gewenst een heerlijk bijpassend wijnarrangement (19,50 euro, 25 euro en 30 euro).

   


  Adres:

  N.A.P. Bloemendaal – Kerkplein 16A  – Bloemendaal

  Diner: dinsdag tot en met zaterdag vanaf 18:00

  Lunch: woensdag tot en met zaterdag van 12:00 tot 15:00.

  Website: www.restaurantnap.nl

  Leuk met kinderen: Neuh, lekker met je date of vriendinnen

  Prijscategorie: €€

  Kitty’s tip: neem de de cuvée met gepersonaliseerd label van N.A.P.  Heerlijk….

   

 • 0 Reacties

  Laat een reactie achter