Loading
 • Diner / Haarlem / Favorites

  De Bokkedoorns | Overveen

  Afgelopen zaterdag ben ik bij tweesterren restaurant De Bokkedoorns gaan eten. Ik was erg benieuwd  hoe het nu met De Bokkedoorns is zonder de Meester Chef Kok Menno Post die begin juli zijn eigen restaurant Olivijn is begonnen in Haarlem. Roy Eijkelkamp was de rechterhand van Menno Post en heeft sindsdien het stokje van hem overgenomen. We worden vriendelijk verwelkomd door Peter Bruins, die al sinds 1979 bij De Bokkedoorns gastheer is en naar onze tafel gebracht. We nemen plaats op het terras en dat is met 23 graden uniek te noemen in oktober.

  Trouwe volgers weten inmiddels dat we uiteraard starten we met een glas champagne. We kunnen kiezen uit een glas Moët & Chandon, Veuve Clicquot of Ruinard en we gaan deze keer voor de laatste variant. Het uitzicht bij De Bokkedoorns is werkelijk adembenemend , je zit midden in de duinen en kijkt uit op een prachtige natuurvijver. Romantisch was het uitzicht op twee zwanen die zich klaar maakten om de nacht in te gaan.

  Na een aantal verrassende  amuses geïnspireerd op de Aziatische keuken ga ik voor menu gastronomique, dat is een 5 gangen vegetarisch menu met bijbehorend wijnarrangement.

  Als eerste gerecht krijg ik de pomodori tomaat gemarineerd met avocado, hazelnoot en sorbetijs van parmezaan. Het gerecht is werkelijk fantastisch van smaak!

  Ik kreeg na de pomodori tomaat een nieuw heerlijk gerecht. Schuim van Sherry, wortel sereh, geroosterde bospeen en krokante rijst. Dit werd geserveerd met een prachtig glas chardonnay van Domaine Carrette. 

  Na de schuim van Sherry werd de eekhoorntjesbrood geroosterd geserveerd met een gyoza, extract van gerookte knolselderij en schuin van eekhoorntjesbrood.

  Hierna de groene asperges gebakken met diverse bereidingen van mais, gepocheerd ei en schuim van anijs. Het gerecht was erg smaakvol, ik hou heel erg van deze bereiding van het ei.

  Van deze 4 gerechten al enorm te hebben genoten met de bijbehorende wijnen, kwam het dessert. Mousse en marshmallow van bramen, spongecake van hazelnoot, crème van pure chocolade en ijs van kappertjes blad.

   

  De gerechtjes waren allemaal lekker en spannend van smaak. Een echte beleving dus!

  De sfeer in het restaurant is ook zeker veranderd. Daar waar de Bokkedoorns doorgaans bekend staat als een formeel etablissement, kwam juist op mij als heel toegankelijk over. De drempel om hier heerlijk te gaan genieten van de mooie gerechten van Roy Eijkelkamp en zijn team is een stuk lager geworden.

  Na het dessert volgen er bij de thee nog meerdere heerlijke zoete hapjes waar ik dol op ben!

  Mijn conclusie: De Bokkedoorns is onder de nieuwe chefkok zeker nog steeds twee sterren waardig. Je hoeft hier niet perse strak in pak heen te gaan, al zie ik eigenlijk graag dat een man zo af en toe een mooi maatpak aantrekt. Ze hebben binnenkort ook nog een aantal verbouwplannen. Ik kom hier zeker weer terug.

   


  Adres:

  De Bokkedoorns – Zeeweg 53 – Overveen

  Website: www.debokkedoorns.nl

  Op maandag gesloten.

  Leuk met kinderen: Nee, lekker met je date of vrienden, vriendinnen

  Prijscategorie: €€€

  Michelin: **

  Kitty’s tip: Maak je niet te druk om een dresscode en laat je verrassen bij De Bokkedoorns 

 • 0 Reacties

  Laat een reactie achter