Loading
 • Amsterdam / Favorites

  Restaurant &Moshik | Amsterdam**

  Jaren geleden, ver voor Kitty’s Favorites, ben ik een keer gaan eten bij twee sterren restaurant ‘t Brouwerskolkje in Overveen en heb daar voor het eerst kennis gemaakt met de culinaire creaties van chef Moshik Roth. ‘t Brouwerskolkje, destijds gevestigd in een eeuwenoude en bosrijke locatie, is totaal anders dan de moderne en luxe locatie van &Moshik aan de Oostdokkade met uitzicht op het Oostdok in Amsterdam. Zou het ook een andere diner sensatie opleveren? Ik ben benieuwd!

  Moshik Roth begon in Amsterdam zijn carrière als manager in een pizzeria en hij raakte geïnteresseerd in de haute cuisine. Vervolgens heef hij gewerkt bij drie michelin sterren restaurant De Librije en twee sterren restaurant De Zwetheul. Hierna opende hij zijn eigen zeer bekende restaurant ‘t Brouwerskolkje in Overveen.

  In 2012 zijn Moshi Roth en Salem Samhoud samen gaan werken en begonnen ze restaurant &Samhoud places. Na drie maanden ontvingen ze al meteen twee michelin sterren. De naam van &Samhoud places is sinds januari 2018 veranderd naar &Moshik.

  We werden op de begane grond vriendelijk ontvangen en naar onze mooie tafel aan het raam op de eerste verdieping gebracht. De inrichting doet behoudend luxueus aan, heeft een open keuken achter glas en is in een L-vorm duidelijk ingericht zodat gasten kunnen genieten van het prachtige uitzicht. Charlotte Wagner, de sommelier van &Moshik, heet ons hartelijk welkom. Ik ken haar van haar vorige werkgevers, waaronder van Ratatouille in Haarlem. Gelijk weet ik dat het goed gaat komen met de champagne en wijn!

  Ik ga voor Menu du Jardin met een bijpassend wijnarrangement. Dat is een een vegetarisch menu en dan is er nog de keuze uit 5 of 7 gangen. Deze keer neem ik het 5 gangen menu.

  We krijgen een heerlijk glas champagne van Bruno Paillard en hierna volgen meerdere bijzondere amuses.

  Na de amuses komt het eerste gerecht de jonge rode biet, wat een prachtige kleuren en de smaak is ook buitengewoon!

  Hierna de Vichyssoise “virtueel”

  Palete d’automne wordt aan tafel klaargemaakt en op een prachtig bord met twee handen erop geserveerd.

  De Zwarte truffel * acetaia balsamico * agnolotti is ook geweldig!

  Hierna kreeg ik dit prachtige dessert in de vorm van een vlinder.

  Alle gerechten waren verrassend en er was ook veel aandacht voor de presentatie op een bijzonder servies. Leuk waren de diverse tafelbereidingen en de attentie voor detail. De wijnen waren heerlijk en kon het ook niet laten om enkele etiketten te fotograferen om later op te zoeken in Vivino.

  Het uitzicht was werkelijk fantastisch, alhoewel dat zeker in de zomer veel beter tot zijn recht zal komen. Het was ook voor het eerst dat ik een huwelijksaanzoek van andere gasten heb mogen meemaken in het restaurant. Ze zei gelukkig JA, mazel tov!

  Als ik één punt van kritiek zou moeten geven, dan was het de zeer luidruchtige sous chef die zo nu en dan schreeuwend in de keuken dan wel de orders doorgaf.

  Los van dit punt heb ik een fantastisch diner gehad in combinatie met prachtige wijnen. En ja, het leeft op tegen de verwachting die ik had naar aanleiding van mijn bezoek aan ‘t Brouwerskolkje jaren geleden. Een aanrader dus!

  Mocht je binnenkort hier een diner willen plannen, dan wil ik je graag attenderen op het volgende: &Moshik organiseert avonden om de herinnering te bewaren. Moshik Roth neemt je mee op een zeven gangen reis met Emotion Dinners. Elke editie is geïnspireerd op een emotie en elke maand brengt een nieuwe inspiratie. Vreugde, liefde, vrede en nieuwsgierigheid.

  Met een persoonlijk verhaal in elk gerecht voor één avond. Dit zijn de thema avonden:

  • 24 januari – vreugde

  ♥ 21 februari – liefde

  • 21 maart – vrede

  • 25 april – nieuwsgierigheid

  Voor het Menu du Jardin betaal je voor vijf gangen 125 euro en het zeven gangen is 195 euro daarbij kan je een bijpassend wijnarrangement kiezen. Vijf gangen voor 88 euro en zeven gangen voor 120 euro.

  Restaurant &Moshik – Oosterdokskade 5– Amsterdam

  Website

  Maandag en dinsdag GESLOTEN.

  Leuk met kinderen: nee, lekker met je date of vrienden, vriendinnen.

  Prijscategorie: €€€€

  Michelin: **

  Kitty’s tips:

  • Zorg voor een tweetje aan het raam, of anders op de bank als je met z’n viertjes bent

  •Ga na het diner nog even een cocktail en dansje doen in The Sky Lounge, dat zit er naast!

  • Aan de Oostdokkade kan je heel makkelijk aanmeren. &Moshik is dus een prima afsluiter van een heerlijke dag op het water in Amsterdam.

  •  Het is op loopafstand van Station Amsterdam. Alle reden dus om de auto thuis te laten staan. Mocht je toch met de auto willen gaan, dan is er een parkeergarage op loopafstand.

 • 0 Reacties

  Laat een reactie achter