Loading
 • Amsterdam / Favorites

  Restaurant 212 | Amsterdam*

  Eindelijk ga ik eten bij Restaurant 212 in Amsterdam. Ik kijk er naar uit; dit is nou één van de restaurants waar ik veel over heb gehoord. En wat een toeval! Ze hebben ook nog een paar weken terug een michelinster binnengehaald. Ik ben benieuwd!

  We beginnen de avond natuurlijk met een feestelijk glas champagne.

  Restaurant 212 zit sinds 8 januari 2018 op een prachtige locatie aan de Amstel en is het restaurant van twee sterrenchef Richard van Oostbrugge en zijn rechterhand Thomas Groot. Hiervoor beide werkzaam bij Bord’Eau, gevestigd in de l’Europe in Amsterdam. Samen bedachten ze een heel nieuw concept voor de echte liefhebbers: een restaurant zonder tafels.

  Het ontvangst is warm en we krijgen een mooie een plaats met uitzicht over het keukenteam. We zitten aan een hoge tafel, die als een soort bar om de keuken is gebouwd. We kijken als publiek naar een open keuken waar het gehele team bezig is voor de gasten te koken. Ook is de manier van bedienen anders. Ze serveren hier de gerechten direct vanuit de keuken op tafel. Daardoor ontstaat er ook contact met chefs en de rest van het keukenteam en dat is echt een meerwaarde. Leuk detail is dat iedereen een eigen besteklade heeft in de tafel, zodat je bij ieder nieuw gerecht zelf je bestek kunt pakken. Je krijgt daardoor echt het gevoel dat je als het ware aanschuift bij een gezellige keuken en je informeel, zoals je ook gezellig bij vrienden aan het kookeiland zit, kan mee eten.

  De inrichting is strak modern. Het enige wat ik jammer vond was dat de gordijnen dicht waren. Je hebt vanaf deze locatie namelijk een uniek uitzicht op de Amstel en Blauwbrug.

  We kregen een speciaal menu van zeven gangen. Normaal zijn er twee keuzes, vijf of acht gangen en de á la carte kaart. Sommelier Daphne Oudshoorn krijgt van ons de keuze voor vijf bijpassende wijnen. Het diner was een unieke beleving met een hippe gezellige ambiance. Originele gerechten met geweldige smaken waarbij je verrassende en exclusieve wijnen kunt combineren.

  Restaurants zoals 212 zijn er op deze manier eigenlijk niet in Nederland. Er wordt gedurfd en zeer hoogstaand gekookt. We krijgen een inkijkje hoe het team met elkaar omgaat en het is daardoor ook erg leuk om te zien dat ze met plezier samenwerken en oog hebben voor de klant. Tijd om met je te praten is er ook. Chef Raymond Plat neemt ook de tijd om zelf uit te serveren en een praatje te maken met de gasten.

  Deze prachtige borden zijn gemaakt door The bird Tsang.

  Jullie weten dat ik gek ben op het dessert en deze keer was het dessert een tafelbereiding. Een bolletje sorbetijs van smokey bourbon waarin een deukje werd gedrukt, hierin kwamen de geflambeerde amarena ‘kersen’ in een eigen saus. De kersen zijn geen echte kersen, maar zelf gemaakt met vloeibare vulling. De dessertwijn hierbij was geweldig en maakte de avond compleet. Dit gerecht was voor mij het feestje van de avond!

  Het was een geweldige ervaring en we hebben enorm genoten. Ik kom hier zeker weer terug.

  Op dit moment is Restaurant 212 mijn nieuwe lievelingsrestaurant in Amsterdam!


  Restaurant 212 – Amstel 212 – Amsterdam

  WEBSITE

  OP MAANDAG GESLOTEN.

  LEUK MET KINDEREN: NEE, LEKKER MET JE DATE OF VRIENDEN, VRIENDINNEN

  PRIJSCATEGORIE: €€€

  MICHELIN: *

  KITTY’S TIP: GA ERHEEN MET 2 OF MAX 4 PERSONEN, MEER IS ANDERS LASTIG OM NOG MET ELKAAR TE KUNNEN PRATEN. OH, EN RESERVEER VER VAN TE VOREN. HET IS ERG GEWILD EN DUS MOEILIJK OM OP KORTE TERMIJN TE RESERVEREN.

 • 0 Reacties

  Laat een reactie achter