Loading
 • Diner / Haarlem / Favorites

  Le Mortier | restaurant en wijnwebshop

  In 2016 opende Le Mortier haar deuren in de oude binnenstad van Haarlem op de Nassaulaan. Een prachtig monumentaal pand. Vorig jaar ben ik er ook al eens gaan eten dit was mij heel erg goed bevallen dus ik was erg benieuwd of het nog steeds zo goed is.

  Le Mortier is de naam van “lieu-dit” in St. Nicolas-de-Bourgueil in het hart van de Loirevallei. In de heuvels boven het dorp ligt een kleine wijngaard genaamd Le Bas Mortier. Omdat de wijngaard 2015 is herplant, zal de eerst oogst in 2018 plaatsvinden maar voor de echte kwaliteit is het wachten tot 2028.

  Le Mortier is anders dan de meeste restaurants in Haarlem. Bij binnenkomst lijkt het misschien wat stijfjes maar dat is het absoluut niet. De ambiance is super! Hele aardige bediening en ze zien er allemaal super uit. Leuke kleding met hippe bretels, dat kan in heel veel restaurants echt beter. Ze hebben een mooie open keuken waar Philippe Favié aan het fornuis staat. Bas Averdijk is de gastheer dat doet hij dan ook voortreffelijk. Het zal je aan niets ontbreken.

  Le Mortier is voor iedereen toegankelijk en wat ook niet onbelangrijk is, ze hebben stoelen die heerlijk zitten!

  Ze hebben verschillende menu’s met 3, 4, 5, of 6 gangen en de prijzen zijn vanaf € 32,50 met vlees, vis of hele lekkere vegetarische gerechten. Je kunt om een wijnarrangement vragen zodat er heerlijke bijpassende wijnen worden geschonken bij de gerechten.

  De gerechten zien er verrassend opgemaakt uit en zijn heerlijk van smaak!

  Wat ook heel erg leuk is! Ze hebben een  wijnwebshop met wijnen uit de Loire streek. De wijnen die je bij de gerechten krijgt kun je ook bestellen in de webshop. Super!

  Le Mortier is echt een hele goede aanvulling in Haarlem en het eten is top. Ga er heen het is echt de moeite waard!

  Oh ja, als je je date echt wil verrassen dan staat Le Mortier toch echt wel in mijn Haarlem top 5! ♥


  Adres: Le Mortier, Nassaulaan 1 – Haarlem 

  Website: www.lemortier.nl

  Leuk met kinderen: Nee, lekker met je date of vrienden

  Prijscategorie: €€

  Makkelijk bereikbaar : OV is makkelijk met de bus naar de Gedempte oude grachtl Parkeren kan ook prima in parkeergarage De Raaks, vanaf de garage is het een paar minuutjes lopen. 

  Kitty’s tip: Leuk bij het raam of dichtbij de keuken.

  Openingstijden:
  Di-Za: 18.00 – 23.00

 • 0 Reacties

  Laat een reactie achter