Loading
 • Amsterdam / Favorites

  Vuurtoreneiland

  Ik had al een tijdje mensen horen praten, als je echt iets bijzonders wil dan moet je naar Vuurtoreneiland gaan. Direct ben ik naar de website gegaan om een reservering te maken alleen was dit nog niet zo makkelijk als ik gedacht had. Reserveren kan namelijk alleen 2 maanden vooruit. Dus als je op 17 maart wilt reserveren moet je op 17 januari om 12 uur klaarzitten om dit zo snel mogelijk te reserveren.

  Dat maakt het ietwat lastig als je om 12 uur je kinderen uit school moet halen maar goed op het schoolplein met de telefoon in de hand om precies 12 uur de reservering gemaakt voor het zomerrestaurant. Yes gelukt! Het zomerrestaurant is geopend van eind juni t/m september en het Winterrestaurant van oktober tot medio Mei.  Een diner op vuurtoreneiland kost 100 euro per persoon en dat is inclusief de superleuke boottocht, aperitief en hapjes op de boot en natuurlijk het 5 gangen menu op het eiland zelf. Bij elke gang krijg je een heerlijke bijpassende wijn. Het is het allemaal meer dan waard! Wat een geweldige ervaring.

  Het was even zoeken op de kade waar de boot zou komen maar inmiddels verzamelden zich meer mensen met dezelfde zoektocht dus we waren ervan overtuigd dat we dan wel goed stonden. Daar kwam de boot en werden we onder het genot van een drankje en een kaasplankje tijdens een ongeveer 1 uur durende vaartocht naar Vuurtoreneiland gebracht. Wat is het daar prachtig! Ik was echt onder de indruk, wat een romantische plek.

  Als je een keer echt je date wil verrassen dan moet je zeker hierheen gaan!

   

  Vuurtoreneieland is een uniek stukje natuur in eigen stad. Er zijn loslopende dieren, prachtige vogels en een vervallen fort en natuurlijk Amsterdam’s enige vuurtoren! Gelegen aan in het Markermeer bij Durgerdam. Vuurtoreneiland is dus alleen per boot te bereiken.

  Eten bij vuurtoreneiland is zoals ze zelf noemen geen avondje uit in Amsterdam maar meer een avontuurlijke minivakantie

  Daar sluit ik mij helemaal bij aan. Je bent echt even helemaal weg. De regionale producten worden bereid volgens ouderwetse en ambachtelijke technieken en op open vuur. Tussen de gerechten door is er de mogelijkheid om het eiland te bekijken. In het zomerrestaurant eet je in een transparantje glazen kas zodat je lekker warm zit maar toch kunt genieten van de prachtige omgeving. Super!

  Het menu is vast maar ze hebben voor vegetariers, veganisten en gasten met een allergie passende alternatieven dus iedereen kan van deze prachtige locatie genieten!

  Ik ben onder de indruk en kom hier graag weer terug!

  Als je hier heengaat, vergeet dan vooral niet te genieten! ♥

  XX Kitty


  Adres: Vuurtoreneiland – Amsterdam

  Website: www.vuurtoreneiland.nl

  Leuk met kinderen: +12 jaar 

  Prijscategorie: €€

  Makkelijk bereikbaar: onder het Lloyd hotel is een parkeergarage ‘Rietlandpark’ waar je (betaald) kan parkeren. Met OV neemt je tram 26 vanaf het Centraal station Amsterdam richting IJburg, uitstappen halte ‘Rietlandpark’.

  Kitty’s tip: Reserveer voor een speciale gelegenheid. Verras iemand daar scoor je echt punten mee! ♥

 • 0 Reacties

  Laat een reactie achter