Loading
 • Diner / Amsterdam / Favorites

  Restaurant Lastage | Amsterdam*

  In oktober ging ik eten bij restaurant Lastage. Alhoewel het Lastage al een tijdje bij mij op mijn ‘to-do’ lijstje staat, merk ik aan mijn omgeving dat niet iedereen bekend is met het restaurant. En dat is jammer, want Lastage zorgt al bijna 10 jaar voor culinaire hoogstanden. Ik keek er daarom extra naar uit om het restaurant te bezoeken en mijn ervaringen met jullie te delen.

  Restaurant Lastage is gevestigd aan de Geldersekade in de Amsterdamse Lastagebuurt. Het restaurant is gevestigd in een leuk Amsterdams pandje aan de gracht. Het is er knus en dat zorgt gelijk voor (Amsterdamse) gezelligheid. We worden informeel ontvangen en gaan zitten op de vliering aan gezellig tafeltje bij het raam, naast een monumentale schouw. De gastvrouw en sommelier Elise Moeskops brengt ons twee heerlijke glazen champagne. 

  Het restaurant is geopend in 2010 en heeft sinds november 2011 een Michelinster. De Chef kok van Lastage, Rogier van Dam, kreeg eerder ook al een Michelinster toen hij nog in de keuken stond bij restaurant de Posthoorn in Monnickendam. 

  We kiezen een vijf gangen verrassingsmenu en we laten ons ook verrassen met een bijpassende wijnarrangement. 

  Elke gang was zeer bijzonder en smakelijk met verrassende combinaties. 

  De menukaart bestaat uit twaalf gerechten waaruit je je eigen menu kunt samenstellen en ook de volgorde en hoeveelheid kan je zelf kiezen. Om het je wat makkelijker te maken hebben ze de gerechten onderverdeeld in zes standaard gangen waarin elke gang een keuze uit twee gerechten heeft. 

  Je hebt er drie gangen voor 51 euro, vier gangen voor 57 euro, vijf gangen voor 67 euro en zes gangen voor 77 euro. Als je niet kan kiezen dan neem je gewoon “vlucht door de kaart”. Dit zijn acht gangen en je krijgt dan in kleinere porties de gerechten van een groot deel van het menu. Super leuk om op deze manier de keuken te ervaren.

  Het leukste van Lastage is dat het restaurant zo zichzelf blijft. Het heeft geen sterallures en biedt een fantastische keuken in een authentieke Amsterdamse omgeving. Wil je fantastisch eten, maar niet alle poespas van de (soms) formele setting die restaurants in dit segment voorkomt, dan is dit een absolute aanrader. Tel daarbij op dat deze parel op loopafstand van het station zit, het gezellig is ingericht, met een jong enthousiast team en goede de bijpassende wijnen en je avond kan niet meer stuk. 

  Een wandeling vanaf het station naar het restaurant levert ook mooie plaatjes op!

  Geopend van dinsdag t/m zondag vanaf 18.30 uur. Lunch of maandagen doen ze ook op aanvraag. 

  Kitty’s tip: 

  • Het restaurant is erg klein, dus weinig tafels. Reserveer dus ruim van te voren!
  • Drink een wijntje van te voren op de Nieuwmarkt of een cocktail bij de Sky Lounge
  • Laat je verrassen door de sommelier. Een van mijn beste wijnen van 2019 dronk ik hier!

  Adres:

  Restaurant Lastage – Geldersekade 29  – Amsterdam

  Website: www.restaurantlastage.nl

  Leuk met kinderen: Neuh, lekker met je date

  Prijscategorie: €€

 • 0 Reacties

  Laat een reactie achter