Zo leuk dat ik een uitnodiging mocht ontvangen voor de Amsterdam Cocktail Week 2018 voor een cocktailtour. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! Samen met mijn zus gingen we naar de eerste bar van de avond namelijk de Bluespoon Bar. Waar we warm werden onthaald door Mister Cocktail himself! We waren uiteindelijk met een heel gezellig groepje van zo’n 13 mensen.
Deze cocktail van BlueSpoon Restaurant & Bar was voor mij echt de winnaar van de avond!
Er deden 45 bars mee aan de tweede editie van de Amsterdam Cocktail Week en ze hadden allemaal een speciale ACW-cocktail en een non-alcoholische cocktail voor 8 euro en 5 euro.
Onze tour van deze avond was Bluespoon Restaurant & Bar, Vesper Bar, Salmuera en als afsluiter Razmatz. Na de heerlijke cocktail en bijpassend hapje met rode biet gingen we door naar de Vesper Bar waar we een ietwat mannelijke cocktail kregen met als leuke grap een sigaar in een prachtig houten doosje geserveerd van pure chocolade. De volgende stop was bij Salmuera Amsterdam waar we heerlijke hapjes kregen met bijpassende cocktails en als afsluiter naar Razmataz aan het Hugo de Grootplein.
Nog net niet rollend naar huis (natuurlijk wel met de taxi) maar het was een zeer geslaagde avond. Helaas is de Amsterdam Cocktail Week voor 2018 nu alweer voorbij maar voor 2019 een aanrader waar je echt met vrienden of je date heen moet gaan. Ik zal jullie tegen die tijd op de hoogte houden rond de Amsterdam Cocktail Week 2019!
Liefs, Kitty
Hieronder de recepten de cocktails:
ABOUT THE COCKTAIL
40 ml Belsazar Pineapple Riesling 15 ml William George rum
15 ml Pineapple Shrub
25 ml lime juice
2 drops clove bitters
2 dashes Spanish bitters
2 drops orangeblossom water 1 eggwhite
garnish
crumbled chamomile flower/grated lime peel/ edible flower (picture still has the basil in, but it’s replaced with a flower
Daarna door naar de Vesper Bar waar we een ietwat mannelijke cocktail kregen met als verrassing een sigaar van pure chocolade.
ABOUT THE COCKTAIL
40 ml Diplomático Reserva Exclusiva
20 ml Rittenhouse
30 ml Lapsang vermouth
2 drops TFB Aztec
2 drops saline solution
Vervolgens naar de bar van Salmuera waar we ook nog meerdere heerlijke hapjes kregen.
ABOUT THE COCKTAIL
40 ml Diplomático Reserva Exclusiva
20 ml Rittenhouse
30 ml Lapsang vermouth
2 drops TFB Aztec
2 drops saline solution
en als afsluiting naar Razmatz.
ABOUT THE COCKTAIL
20 ml Campari
10 ml cardamon infused vodka
20 ml freshly squeezed orange juice
30 ml spumante prosecco
Barspoon homemade orange syrup
garnish
dehydrated orange caramel zest
0 Reacties